søndag 18. desember 2011

17.12 Mer høyre og venstre








Etter hektiske 3 uker, hvor jeg kun har vært hjemme en tredjedel av tiden, bar heimen preg av sårt tiltrengt oppfølging. Dessuten er det som kjent en uke til jul og noen ”få” ting som må ordnes.

Lykke, derfor, når treningskompisen kommer til Ås, så jeg slapp å bruke opp tiden på bilkjøring. Lykke også at det er en uke til jul, og fortsatt bare jorder. I fjor på denne tiden hadde det jo vært skiføre i ukesvis!

Vi hadde en kjempefin jordetrening i dag, med tre hunder. Den yngste imponerte mest, bare 9 måneder, og SÅ flink!

Vi begynte med jaktlydighet på jordet. Sitt og bli, og innkalling en av gangen. La igjen dummyer bak dem og kalte hjem. Kasta dummy foran dem og sendte bakover.

Så tok vi en økt med å legge ut tennisballer i noe tørt gress mellom to jorder, og gikk deretter over det borteste jordet og la igjen dummyer i skogkanten. Opplegget var å sende hunden ut, stoppe ved gresset og nærsøke. ELLER å sende helt ut. Carmen syntes det var litt vanskelig å stoppe fort nok. Dermed kasta jeg av meg dummyvesten og gjorde meg klar, sendte ut på nytt og sprang det jeg kunne bak henne for å være rett bak henne i det jeg blåste stopp. Det hjalp, for å si det sånn!

MEN, når hun da SKULLE helt ut, ville hun helst stoppe i nærsøksområdet. Dermed fikk jeg prøvd meg på å få henne til å sitte med ryggen mot meg og kommandere ”gå” bakfra. Tanken var å se om hun egentlig forstår ordet. Hun syntes nok det var veldig rart at jeg stod bak henne, og inntrykket var at hun ikke skjønte ordet når jeg stod bak og kommanderte, istedenfor på siden.

Etter gårsdagens erfaring med høyre og venstre, ville jeg se hvordan Carmen forstod ordene i en setting med annen hund til stede. Vi la ut to områder i kanten mellom jordet og hogstfeltet og i kanten mellom jordet og skogen (mye lenger fra hverandre enn det jeg gjorde på veien i går). I tillegg la vi ut et området med tennisballer bak.

Og i dag skjønte Carmen lite av høyre og venstre. Eller… var det heller at hun var ulydig? Tennisballene trakk nemlig veldig, og hun ville helst bakover. Etter en stund skifta vi område, og la IKKE ut noe bak. Likevel ville hun bakover… Selvsagt kan det ha vært settingen; - annen hund til stede, større avstander, mer utfordrende terreng enn en skogsvei.

Vi avslutta treningen med enkle og doble markeringer. Greit for hundene å få lov å jobbe litt selvstendig etter mye styring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar