mandag 9. september 2024

01.09 Rakel på vanntrening

 











Jeg er fortsatt veldig fornøyd med den fantastiske valpens personlighet. Rakel og jeg var på tur i går, til et mye brukt turområde. Målet var et fint tjern og litt forsøk på apportering fra vann. Jeg synes det funker bra å kaste godbiter i vannet og så når de svømmer mot en godbit, kaste dummy over hodet på valpen og videre ut. Etter litt trening på denne måten, kan en få til å sende dem “blindt” uten at det er noe på vannet. Avleveringene (både versjon med klikk og slipp og versjon med takk og ta imot) fra vann var for øvrig litt av hvert.

For å komme til dette tjernet, er det en bit å gå. Vi tok skogsveien på vei opp, og der møtte vi ingen. Men, da vi skulle ned igjen, gikk jeg langs turveien, og vi møtte veldig mange. Nok en gang er jeg helt overveldet over hvor flott Rakel oppfører seg. Hun tusler fot med meg så fint som bare det. Ikke noe problem å passere verken folk eller hunder. Jeg kjenner på en stor ro når jeg går fot med henne, er helt trygg på at dette går fint. Jeg har aldri hatt en valp som har gitt meg den type ro noen gang tidligere. Hun er rett og slett helt perfekt i den settingen.

Jeg får alltid kommentarer om hvor rolig hun er. Folk er imponert når lille valpen gjerne legger seg ned ved mine føtter og slapper helt av. Og jeg er veldig takknemlig for at hun ikke viser noen tegn til vokting eller usikkerhet, og heller ingen overdreven interesse for de vi passerer. Hun er i det hele tatt utrolig lugn når vi går der og tusler, noe som kommer godt med i treningen videre.

Som sagt – den fineste labradorvalpen jeg har hatt.😀


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar