lørdag 14. august 2021

14.08 WT Labrador

 




Peders start på uoffisiell working test for noen uker siden gikk jo bra (75 poeng), så jeg var vel bittelitt optimistisk før dagens start på offisiell WT. Det skjedde altså noe historisk i dag - etter mange år, hvor vi labradorfolk har misunt Flat og Golden deres rase-jakt-arrangement, var det labradorfolkets tur i dag. Tusen takk til raseråd labrador som arrangerte!

 

Vel - det starta bra - med 19 poeng på vannposten. Men, så oppdaga Peder på post 2 at det faktisk gikk an å gjøre noe helt nytt - nemlig knalle (løpe før beskjed - noe som gir 0 poeng). Han forstod nok selv at noe var galt for da han kom tilbake var han nær bristepunktet. Han gjorde et tigersprang og avleverte samtidig som han landa på og rev ned en gjerdestolpe.

 

Det var i det hele tatt ganske høy temperatur i hodet på Peder i dag. Og jeg så på kroppsspråket at denne nye erfaringen med bare å løpe i vei var noe han helt klart så på som et alternativ også på de andre postene. Han lot nok kun være siden han fikk gjentatte beskjeder om “sitt” (noe som selvsagt også gav trekk i poeng).

 

Med poengene 19-0-12-13-6 ble det 50 poeng til sammen. Han fant alle dummyene lekende lett og avleverte alle i hånd, og synes sikkert selv at han fiksa dette fint. Jeg har prøvd å forklare ham at det også er noe som heter “fot” og “ro på post”, som spiller inn på poengene.

 

Men, når det ikke går så bra for en selv, kan en jo glede seg over andre som gjorde det bra på WT - er spesielt imponert over vinneren som fikk 99/100 poeng. Og dessuten soler vi oss i resultatene til to av Peders brødre. De har nemlig nettopp debutert på B-prøve og fått hver sin førstepremie. Vi kan jo håpe på at litt av denne familiære suksessen kan smitte over på oss, selv om det nok blir lenge til noen flere starter for lille, intense gutte-putt.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar