lørdag 11. mai 2019

08.10 Rekruttlagsamling 3














Hvis jeg skal oppsummere etter kveldens samling må det bli at Tora er veldig flink teknisk sett. Med unntak av feltsøket (hvor hun ikke skjønte oppgaven helt) var hun veldig kompetent i dag.

På nærsøksøvelsen var hun flink til å holde seg i området og gjentok søket flere ganger. Hun stoppa også veldig fint på fløyte underveis.

På vannøvelsen var hun helt suveren på å svømme rett over og rett på dummy, snu kjapt og komme hjem, fortsatt over vann. Ingen som helst antydning til å ville løpe rundt. Avlevering i hånd uten risting den første gangen.

MEN, vi har et par utfordringer. Det ene er «fot». Det er flere årsaker til at det er vanskelig. En del av problemet er noe så banalt som dårlig balanse hos fører – jeg er dessverre i kategorien «lite grasiøs» og sliter med å klare å gå ubesværa, spesielt på vanskelig underlag. Dessuten sliter jeg litt med å definere for meg selv akkurat HVOR Tora skal befinne seg – hvor på skulderen hennes skal være ved mitt venstre ben…. Også er selvsagt Tora en intens hund, og jeg ikke alltid like selvsikkert og trygg.

Hva går det så an å gjøre med det…  Kanskje må jeg rett og slett gå tilbake til også å trene på asfalt og grus, så det er lett for meg å gå. Så er det dette med posisjon. Jeg har bestemt meg for at hodet hennes, og ikke skuldra, skal være ved kneet mitt. Jeg er klar over at rent jaktlig sett er det en fordel om hunden er litt lenger fram, men i en «skarp» setting tror jeg nok hun kjapt kommer litt lenger frem uansett. Og hodet/øret hennes er lettere for meg å sikte etter enn et mer diffust sted på skulderen.

Så må jeg selvsagt trene mer og bli enda bedre på dette med konsekvens. Bruke tid på å gå – ingen apportering før sinnsstemningen er ok.

Den andre utfordringen er avlevering og æresrunder – og dette MÅ hun ikke få lov til. Her gjelder det å være superbestemt på at sånn oppførsel vil jeg ikke ha. Og det er jo slett ikke alltid hun tar noen æresrunde. Hvis jeg kjenner på stor selvsikkerhet og er sikker på at hun gjør det rett, så gjør hun det rett. Og motsatt.

Eller er det nok ekstra vanskelig med riktig avlevering når hun på forhånd har måttet gå lenge fot uten å hente. Og nettopp derfor må jeg utfordre henne på det, slik at jeg får fortalt hva som er riktig og feil.

Så var det dato for når dette skal være i orden :-D Hm. Vi må ha som ambisjon å ha løst knutene før neste samling!

For øvrig var det en veldig fin kveld i sol og med vakker utsikt over Glomma.


1 kommentar:

  1. Lite framsynt datum du fick till på det här inlägget. :) 08.10 ... Jag känner annars igen mycket av det du beskriver i Sansa, hon är också en intensiv hund och har det lite svårt att hålla sig stilla i fotgåendet.

    SvarSlett