mandag 27. mai 2019

26.05 Rekrutt-trening med vann og nærsøk





I dag ble rollene litt motsatt – en bitteliten treningsøkt med Carmen på morgenen før jeg dro av gårde til avtalt rekrutt-trening ved tjern med Tora. 







Vann
Planen var å gjøre vanntreningen strukturert og ta ut én hund av gangen. I grunn veldig greit å være to ekvipasjer til dette, så ble det ikke så mye venting.

Medhjelperen gikk over på andre siden av tjernet uten at hunden fikk se det, så ble det kasta/lagt ut dummyer alt etter hva hunden klarte.

Må si at Tora var skikkelig flink i dag. Hun har det litt travelt med å komme seg i vei ift ritualet, så det må vi terpe på land. Men, ellers vil jeg si hun gjorde alt perfekt. Hun gikk ut akkurat der vi stod, uten noen form for nøling eller omveier. Hun svømte som et prosjektil over både til og fra, uten plasking, uten å få vann i halsen. Hun lette nok av og til litt etter dummy på andre siden, men det var jo ikke helt lett med referansepunkter.

Hun lot seg sende over på tross av forstyrrende kast. Og hun lot seg sende bak ut på en dirigering.

Hun hadde superkjappe/spontane opptak, og tilbake hadde hun veldig godt grep på svømmeturen. Mener jeg også fikk alle pent i hånd før hun rista seg.

Nærsøk
Etter vannet gikk vi opp i skogen og trente nærsøk. Vitra inn et område med lyng og mose mellom noen trær. Hunden fikk sitte på 10 meters avstand og se. Så kalte vi til oss hunden og satte den i søk i området.

Tora begynte litt stort og vidt. Og i første runde måtte jeg lokke henne tilbake mange ganger for å få henne til å søke ordentlig. Men, så fikk jeg inntrykk av at polletten ramla ned og hun begynte å søke ordentlig, så forsøk 2 og 3 gikk kjempefint.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar