tirsdag 21. mai 2019

20.05 Tematrening fot




Etter hver sin runde med sykkel på begge hundene gikk turen til klubbhytta i dag – på såkalt tematrening. Og tema var fot. En veldig interessant og nyttig kveld. Det var fem ekvipasjer der og Tora var yngst – og nok den mest intense.

Noe av det første vi snakka om var om hunden forstår kommandoen – altså hvis hunden befinner seg i nærheten og vi kommanderer fot – finner den da posisjonen sin uten hjelp? For Toras vedkommende er vel svaret tja. Hun forstår det nok bedre enn de andre hundene jeg har hatt, og det setter jeg i sammenheng med at hun har vesentlig bedre bakpartskontroll.

MEN, jeg fant ut at Toras oppfatning av kommandoen ikke er å være i ro ved siden av meg, men å gå framover ved siden av meg. Hvis hun altså satt ved foten i utgangspunktet og hørte kommandoen ville hun gjerne reise seg opp og ta et skritt framover.

Vi begynte med en øvelse med å legge ut godbit i to skåler i hver sin retning. Gå fot mellom og la hunden få løpe fram og ta godbit når den gikk pent. Det var artig med noe nytt, men Tora ble nok litt for gira av godbiten til at det fungerte helt maksimalt. Tror samme øvelsen med dummy er bedre for henne.

De andre gikk litt på linje med instruktøren foran med skudd og kast. Dette ble for heftig for Tora, så da holdt vi oss litt på avstand.

På slutten fikk ekvipasjene prøve seg enkeltvis på en enkeltmarkering, - men fokus var altså på fot. På vei mot dummyen har hun lett for å gå altfor langt foran.

Mange fine tips. Det er lurt å vente med i det hele tatt begynne å gå. Bare stå stille lenge. Og belønne med ros (ikke godbit) at hun er lugn, fokuserer framover og IKKE ser på meg. Dette må jeg holde kontroll på uten å se på henne, bare ha henne i sideblikket.

Snu 180 grader rundt så sakte at hunden «rekker» å være i riktig posisjon når jeg sender og ikke i en slags begynnende spurt. Fordi Tora har lært seg til å forvente høyresving og gjerne omtrent springer forbi meg i yttersving, kan jeg heller ta venstresvinger, og evt i en liten bue, så det ikke blir så trangt at hun ikke får posisjonert seg.

Dessuten er det nok lurt å fortsette som jeg allerede gjør – ikke bruke Fot-kommandoen så mye – Tora blir ganske høy av det. Bedre bare å begynne å gå uten kommando.

En sliten liten gul hund syntes for øvrig det var veldig godt å ligge litt på fanget innimellom dag – noen ganger i en krøll og noen ganger utstrakt. Sånn kan en gjøre når en bare veier 19-20 kg :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar