mandag 24. april 2017

17.04 Andre-påskedags-WT med kennel Thorsvi




















Den tradisjonelle andre-påskedags-WT med kennel Thorsvi ble også i år avviklet på Lilla Träskaten, så jeg reiste østover på søndag og overnatta til mandag.

Mandagen starta med litt praktisk informasjon om opplegget, som vanlig planlagt ned til minste detalj. Jeg bidro som medhjelper før lunsj, og tror jeg kasta helt greit på posten jeg var utplassert på.

Etter en deilig lunsj var det Carmen og jeg som skulle i ilden. Hun vant jo EK i fjor, så vi hadde litt å leve opp til. Vel, det holdt nesten i år, Carmen ble nummer 2, kun slått av broderen - Skye. Hhv fikk de 73 og 76 poeng.

Men, for å ta postene i tur og orden...

Vi begynte på Rute 2 med 18 poeng. Her var det en dobbeltmarkering, og hunden skulle hente først kasta først. Carmen er jo trent på rituale, så det at jeg bestemmer hvem som skal hentes først pleier å gå helt greit.

På rute 3 fikk vi 9 poeng. Vi skulle gå en strekning fot, så ble det kasta rett fram. Men hunden skulle vinkles mot venstre og hente en dirigering. Carmen tok retning helt perfekt, og jeg burde ha stoppa henne på toppen av bakken FØR jeg blåste nærsøk. Carmen forsvant over bakkekanten og var borte lenge før hun kom på innkalling og fant dummyen.

På rute 4 fikk vi 16 poeng. Her var det en dobbeltmarkering på linje. Den nærmeste skulle inn først. Jeg bare sendte Carmen på den første og behøvde ikke hjelpe henne i det hele tatt. Dessverre svima hun litt rundt fot etter avlevering, og det gav poengtrekk. Litt handling for å få hjem den ytterste.

På rute 5 ble det 15 poeng. Her gikk det en drive på venstre side. Vi skulle sende på en dirigering rett fram. Det var veldig vanskelig å se området til dirigeringen, vanskelig å handle, altså. Carmen hadde fantastisk retning ut, men kom akkurat på gale side av vinden. Så jeg måtte handle en del der ute, og så fant hun dummyen.

På rute 1 ble det også 15 poeng. Her gikk en markering til høyre, men vi skulle dirigere til venstre. Dirigeringen gikk strålende, Carmen tar jo ofte retning bedre når det eksisterer en forstyrrelse å unngå. MEN, på markeringen etterpå stod jeg nok og sov litt og regna med hun fant den selv. Burde ha stoppa og handla på et tidligere tidspunkt, så det ble litt omstendelig.

Etter en hyggelig dag med svenske venner gikk ferden tilbake til Norge. Slutt på årets påskeferie og tilbake til hverdagen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar