torsdag 31. mars 2016

28.03 Påske- WT - Carmen elitevinner!


Bildet er tatt av Jørgen. 

I går ble dagen brukt på transportetappen til Ärla i Sverige - og det årvisse påskearrangementet.




Etter et avbrudd i tradisjonen påsken ifjor, var jeg i år nok en gang med på Andrepåskedags-arrangementet til oppdretterne til Carmen. Fra ifjor ble det innført å kjøre en WT, i motsetning til at det tidligere år har vært en trening. Og for å klare å avvikle det hele måtte vi være medhjelpere for hverandre. Jeg var kaster på post 2 på formiddagen, og det gikk faktisk fint, med bare ett lite delvis bomkast.

Etter lunsj, var det sceneskifte og jeg skulle i ilden med Carmen.

Jeg gjennomførte gjennom hele konkurransen - at jeg gira opp Carmen med tennisball mellom postene. Og hun beholdt en fin sinnsstemning - med konsentrasjon og iver. Veldig bra.

Poengrekka ble 18-19-19-14-20, og dermed 90 poeng. Og jammen vant hun eliteklassen - rett og slett beste hund på hele arrangementet, med andre ord.

Litt om de enkelte postene.

Vi begynte på post 4 med en dobbeltmarkering på andre siden av jordet, med god vinkel. Noe av vanskeligheten var sterkt motlys og vanskelig for hunden å se en av markeringene. Hunden skulle henta den først kasta først. Carmen henta nummer én veldig bra. På nummer to måtte jeg handle litt. Her ble det 14 poeng.

Vi gikk videre til post 5 som starta med en strekning fotgående. Deretter var det en dobbeltmarkering på linje, også denne på andre siden av jordet. Her henta Carmen begge to helt nydelig, etter å ha gått vakkert fot fram til sløyfa. Og resultatet ble 20 poeng.

Videre fortsatte vi til post 1 hvor det igjen var en dobbeltmarkering - fritt hvem som skulle inn først. Carmen ble sendt på den sist kasta først og klarte oppgaven utmerket. Da jeg skulle sende henne ut på den andre, brukte jeg selvsagt ritualet mitt og viste retning. Tror dommeren trakk litt for det, og kanskje fordi Carmen så vidt lette der ute. Vi fikk i hvert fall 18 poeng.

Post 2 var en markering og deretter en dirigering til et punkt enda lenger ut i samme retning som markeringen. Dette klarte Carmen kjempeflott, men litt dårlig grep gjorde at det ikke ble full pott. 19 poeng, altså.

Post 3 var den siste for meg i dag. Oppgaven var en markering og så et skudd mot en dirigering Dirigeringen skulle inn først. Carmen klarte seg flott og fikk 19 poeng.






En vellykka dag, altså - og sol var det også. Hyggelig å treffe alle sammen. God lunsj og Petra fikk være med litt rundt før og etter konkurransen og under lunsjen. Petra var for øvrig superflink til å ligge ved sekken i ro der jeg forlot henne.
 

Med vinnertittel på plass var det bare å gi seg i kast med kjøreturen hjem. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar