fredag 25. mars 2016

24.03 Skjærtorsdagsprøve i Østfold














Så var jaktprøvesesongen igang. Jeg hadde vel ikke de største forhåpninger for dagen, men må innrømme at jeg ble skuffa over Carmen, som viste seg å være SÅ interessert i rådyrbæsj og veldig lite interessert i å høre på meg.

Dagens opplegg var at alle 21 prøvedeltagerne i utgangspunktet skulle være med hele dagen. I begynnelsen var vi fem av gangen på linja og hundene skulle sendes på lange markeringer. Carmen er jo en veldig god markør og hun starta bra. Fin sinnsstemning uten lyd og uten uro ved fot. Oppmerksom og kul. Og første markeringen var klokkeren - en av de få hundene som klarte oppgaven uten noen handling.

Men, så brast det altså på oppgave nummer to. Carmen ble ulydig. Og var ute av syne og tydeligvis på utkikk etter bæsj. På oppgave tre var hun helt ute av hånd og lette etter mer bæsj. Dermed var det takk for i dag og på med kobbel.

Hun fikk gå i bilen og jeg tok ut Petra så hun fikk sitte og se litt på resten av prøva.

For en sjelden gangs skyld dro jeg før premieutdelingen. Det var kaldt og surt og humøret var ikke helt på topp. En hyggelig middag med en av de andre prøvedeltagerne gjorde at det likevel ble en hyggelig avslutning på dagen.


Kritikken: «Er for dagen ikke riktig fokusert, og det får som følge at hunden sysler med litt annet. Prøven avbrytes pga dette.»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar