torsdag 31. mars 2016

25.03 Langfredagsprøve i Østfold















Idag har Carmen vært utsatt for et foringsforsøk. Med gårsdagens fadese med spising av rådyrbæsj tenkte jeg at ingenting skal være uprøvd. Dermed fikk hun tredobbelt porsjon frokost. Hun kikka faktisk spørrende på meg når jeg satte ned nok en skål med mat etter at hun allerede hadde spist dobbel porsjon. Men maten gikk ned. Og dermed skulle ikke Carmen ha noen unnskyldning om at hun var sulten på prøva idag.

Dagens prøve begynte med en drive og kast på tre forskjellige områder. To av områdene var på andre siden av jordet, over en bekk og ute på neste jorde eller i et skogholt. Det tredje området var langt nede på jordet.

Til Carmens forsvar må jeg si at ingen av oss så kastene på område nummer to, og dessuten hadde jeg en oppfatning av at det aktuelle området var ute på jordet, mens det i virkeligheten var i skogen rundt et skur. Kastene gikk rett og slett ikke høyt nok til å komme over raden av trær, og derfor ikke så rart at jeg ikke så dem. I tillegg ble de to første hundene sendt til det nærmeste område og der kastene hadde vært aller best synlig. Da jeg senere satt og så på gruppe nummer to, ble det åpenbart at jeg ikke hadde skjønt hvor kastene falt.

Da det ble Carmens tur fikk vi i oppgave å sende til nettopp det området vi ikke hadde sett. Det gikk dårlig og Carmen henta på det samme stedet som de forrige to hundene. Det viste seg etterhvert at kun én av de fem hundene på linja lot seg dirigere til dette lite tydelige området.

Carmens neste oppgave var området lengst unna, langt nede på jordet. Det gikk strålende. Men, så fikk jeg en ny sjanse til å dirigere henne til det vanskelige området, og vi klarte det ikke denne gangen heller. Dermed var det takk for i dag.

De andre forsatte til et par dirigeringsoppgaver, mens vi altså hadde skaffa oss en null. Kritikken: «Dommeren avbryter prøven pga av at hunden ikke svarer på tegn og signaler».


Ja, ja - dermed var årets første to prøver slutt og i grunn deprimerende dårlige. Men, vi får bare kjempe videre og gjøre nye forsøk.

MEN, om det går dårlig for en selv, kan en glede seg over andres resultater. Dagens hyggeligste resultat var at det endelig gikk veien for fine Ronja og Wenche - gratulerer så mye med førstepremie i EK!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar