søndag 13. august 2023

06.08 Stolpejakt med konsekvenser

 







En skal passe seg for å endre på en rutine som fungerer. Da jeg begynte med stolpejakt i år var jeg i starten litt bekymret for hva som skulle skje med meg hvis jeg skadet meg underveis på turen og ble liggende. Masse ukjente områder, noen med dårlig mobildekning og ingen som vet hvor jeg er. Etter at Pappa døde, er det ingen jeg har daglig kontakt med. Og jeg kan risikere å bli liggende uten at noen oppdager det på flere dager. Men, så løste denne utfordringen seg ved et tilbud fra en venninne om at jeg kunne sende melding til henne når jeg dro ut på stolpejakt.

MEN, i dag glemte jeg å sende henne melding før jeg gikk i gang med stolpejakt på Jeløya med Clara. Planen var å være ute i mange timer, med en liten tur med Clara og en lenger med Joy. Men, turen ble ikke akkurat som planlagt. Starten var litt skremmende med et gjerde med skilt «midt i stien». Ikke akkurat fristende å møte på en okse sammen med Clara. En lokal turgåer kunne fortelle at det ikke hadde gått okser på dette beitet på årevis, det var bare sauer der. Tomme «trusler», altså. Kanskje en grunneier som ikke liker turgåere, ikke vet jeg. Det var et kjempefint turområde, med skilting, benker og fine stier. Åpenbart at det var lagt ned et stort arbeid i tilrettelegging. Desto underligere med et sånt skilt.

Clara og jeg gikk på de fine stiene, men plutselig forsvant bakken under meg. Og høyreankelen møtte bakken på feil måte. Så, dermed ble det sneglefart tilbake til bilen, ingen tur for Joy og hjem til ispose for den forstuede ankelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar