søndag 14. mai 2017

09.05 Valpekurs kveld 5



På valpekurset i kveld snakka vi om bilder/seriekobling. Dessuten fikk valpene prøvd seg på sidedirigering med matskåler og dessuten testa vi ut grunnapporten på én og én hund.

Litt mer om bilder og seriekobling ut fra hvordan Birgitta forklarte det på teorikurset i fjor vinter:
Det er viktig å innprente valpen ett og ett bilde før vi kobler det hele sammen. Her tenker jeg på bildene 1) Søk, 2) Innkalling, 3) Stopp/kontakt og 4) Føyelighet. Tenk litt på hva vi bruker som belønning for disse fire atferdene. Hvis vi belønner alt med tennisball kan hunden lett blande alle bildene sammen, sånn at det blir et bilde av en stor tennisball samme hva vi holder på med.

Først når de fire bildene er på plass hos hunden kan vi seriekoble dem uten at det blir kaos i hundens hode.

I jakttrening og jakt skal retrieveren både kunne jobbe selvstendig og i samarbeid med oss. Denne vekslingen kan være utfordrende å få til, også for oss som konkurrerer på elitenivå. Det er viktig at hunden alt fra den er liten valp får lov å beholde noe av sin selvstendighet. Det gjør vi gjennom å la den utvikle luktesansen sin og søke. Samtidig er det viktig at vi jobber med samarbeid og kommunikasjon. Dette legger vi vekt på i innkalling, kontakt og at hunden skal følge oss fint, gå fot avslappa ved siden av oss.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar