onsdag 20. juli 2016

17.07 Rette linjer


















Det ble fellestrening i jakt på en stor myr idag. Dvs Carmen og Indi fikk være selskapsdamer under apporteringen, og Petra fikk trene. Men, alle fikk lov å løpe litt på vei til og fra treningsområdet.

Vi la opp til en linje med tre dummyer på rad. La ut så hundene fikk se det. Så var den ene medhjelper og kasta en markering til siden. Hunden skulle hente den nærmeste på linje før markeringen. Nytt kast, så fikk hunden hente den andre på linje før markeringen. Og samme opplegg på den siste på linja.

Vi gjentok opplegget, men flytta kasteren nærmere linja for hver runde. Helt til slutt la vi ut linja på nytt uten at hunden fik se og sendte de etter at de hadde sett kastet til siden.

Jeg synes Petra klarte seg veldig bra, faktisk, men det er klart noe surr skjedde jo. Hun presterte faktisk å finne et fuglelik i nærheten av linja, og før jeg så hva hun drev med rakk jeg jo å bli litt streng. Dermed ville hun selvsagt ikke gi det fra seg, men spise det opp...

Men, ellers klarte huns seg fint, uten knalling, og med god forståelse for oppgaven. Enorm fart både ut og hjem, og supre avleveringer. Veldig fornøyd med bølle-gull!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar