mandag 1. februar 2016

31.01 Ny runde med trening













Det ble en sen start på dagen i dag, men etter at besøket hadde dratt rakk jeg en liten tur ut med Carmen før det var Petras tur til fellestrening. Lenge siden sist, og hun var temmelig het. Jeg turte faktisk ikke annet enn å ha henne i bånd unntatt akkurat når hun skulle apportere.

Tenkte at det var viktig med suksess og unngå konflikter. Følte meg temmelig sikker på at hun ville ha knalla mange ganger hvis hun hadde vært løs.

Dagens tema var sidedirigering sånn vi lærte på kurset hos Birgitta i høst. Vi fant oss en egna kant,- et steingjerde mellom to jorder. Så gikk vi fot med hunden langs gjerdet og la igjen en dummy på hver av de tre områdene vi hadde sett oss ut. Dvs, vi kasta ut flere som vi plukka opp igjen på hvert sted.

Så sendte vi hunden på det første området. Og på nytt til det nå tomme området. Etter at hunden hadde søkt litt blåste vi stopp og sendte til venstre. Så gjentok vi prosedyren på det neste området.

Petra oppfatta oppgaven kjapt og det var lett å sende henne til siden. Heldigvis fungerte også stoppsignalet bra i dag.

Etter noen runder skifta vi område og gjentok opplegget på et nytt sted.


Helt til slutt avslutta vi med noen lange markeringer. En super trening og artig endelig å få trent litt ordentlig jakt med Petra. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar