lørdag 27. februar 2016

20-21.02 Tur til Langedrag




Yngste niesa mi og jeg reiste avgårde til Langedrag lørdag morgen. Skikkelig kø siden det var starten på vinterferien. Etter innsjekk på rommet var vi igang med diverse opplevelser med dyr.













Vi fikk være med inn i en innhegning med reinsdyr og fjellrever. Og barna fikk fore fjellreven. De kom altså bort og spiste av hånda, men ville ikke la seg klappe. Da barna lagde en lang rekke ved å stille seg på alle fire, løp fjellrevene oppå ryggen på dem.









Etterpå tok vi en tur inn i inngjerdingen med sauer, hester og geiter, i tillegg til duer og kaniner. Så fikk vi se fra utsiden av den store ulveinnhegningen hvordan en gruppe med besøkende gikk inn til dem og satte seg på et fast sted for å vente på at ulvene kom bort.






Mens vi stod langs gjerdet og så på ulvene, kom jammen en kongeørn seilende og slo seg ned i et grantre - et majestetisk syn.








På kvelden fikk vi høre historien om elgene på Langedrag og se bilder av dem. Tidlig kveld etter en begivenhetsrik dag. Spesielt å sovne til lyden av ulvehyl.







Søndag morgen var vi oppe tidlig for å få med oss morgenstellet i fjøs og stall.











 Etter frokost fikk niesa mi være med på en liten ridetur før det var tid for hundespann-kjøring. Travelt kun å være ett døgn på Langedrag - aktivitetene stod i kø.









Etter rideturen fikk vi være med på foring av villsvin, - utenfor innhegningen gikk også en vanlig gris omkring - med noen fryktelig forvokste klauver. I nærheten av villsvinene var det også moskus i en innhegning.






Videre var vi inne hos elgene. Elgene på Langedrag var «ungdommer» og såpass rampete at de fikk gå i grime når de skulle få hilse på turistene.






Så var det tid for en ny ridetur - tantebarnet fikk prøvd seg på såkalt Voltige - litt akrobatikk på hesteryggen.






Tid for opplevelser med ulv. Først fikk vi se på foring av de ville ulvene i den store inngjerdingen. De kom ganske så nærme gjerdet for å få kjøtt, men var tydelig engstelige pga alle menneskene.









 Videre gikk turen til de sosialiserte ulvene. Og en av de ansatte demonstrerte «ulvespråk» ved å knurre og vise tenner til ulvene for å fortelle at de ikke fikk lov å ta kjøttet. Så blunka hun for å fortelle at de fikk lov å ta det. Hm. Så vidt jeg har skjønt diskuteres det i ulveforsker-kretser om Langedrag-fremgangsmåten virkelig er rette måten å holde ulv på. Altså å bruke så mye dominans på disse innestengte dyra....




Gaupene fikk vi bare se på gjennom gjerdet, men på samme måte som med de ville ulvene var det her 15års grense for å få gå inn sammen med en av de ansatte.






Etter å ha sagt farvel til gårdsdyra gikk turen hjemover etter en innholdsrik helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar