lørdag 1. desember 2012

01.12 Første desember!












Ikke noe bedre måte å bruke første desember på enn å hedre friheten ved å gjøre akkurat det jeg vil - nemlig trene hund!

Syv minus i dag, og sol. Også er det jo knapt snø, så forholdene for å trene hund er fortsatt veldig bra.

Det bar altså av gårde til jakttrening, og vi var så heldige at vi kom til ferdig opplegg. Vi begynte med litt markeringstrening ut i tett vegetasjon. Noe som viste seg å bli en utfordring for noen og enhver. Var vel ikke veldig imponert over Carmen i begynnelsen, men hun tok seg opp etter hvert.

Så gikk vi fra sted til sted og sendte på ferdig utlagte områder. Dette viste seg å være av litt varierende vanskelighet for Carmen. Det vanskeligste var når vi først hadde sendt dem på et nærsøk i en kvisthaug, og på neste oppgave skulle ha dem forbi dette området og enda dobbelt så langt ut, blant annet over en bekk.

Først valgte hun feil retning ut, så jeg sendte på nytt. Så løp hun i fin linje, men ute av synes (altså når hun kom ned i et bekkefar og jeg ikke kunne se henne) fulgte hun bekken mot venstre og dukket opp ”farlig” nær området de hadde vært i på nærsøket.

Vel, det var bare å prøve igjen, og denne gangen brukte jeg ”Birgitta-metoden” og fulgte etter henne i terrenget på vei ut, slik at jeg kunne se henne hele veien. Carmen var litt ulydig, så jeg måtte ta litt hardt i. Underlaget var av en sånn art at det var kul umulig for meg å løpe ut til henne, så det ble med en verbal korreks. Vel, vi fikk det til til slutt.

Vi snudde nesa hjemover igjen og sendt til enda noen områder.

Carmen var litt rampete på trening i dag. På stamplass fant hun flere ganger på å sprette opp fra den sitten hun hadde fått beskjed om og gå bort til haugen av dummyer som var henta, plukke opp en dummy og sprette rundt med den. Hun viste alle tegn på å være glad og lykkelig.

Entusiastisk over å få være sammen med andre folk og hunder. Hun er jo ene-hund til daglig, og trives åpenbart med å være sammen med andre hunder.

------------

Denne høsten har Carmen og jeg hatt det enda bedre sammen enn noen gang før. Nå har vi blitt et skikkelig fint team. Og da kan hun godt være litt rampete på en trening, - jeg bare ler av det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar