torsdag 2. november 2023

01.11 Tur i vinterland

 







Clara og jeg har altså satt apporteringstrening i terrenget litt på vent, og uansett er ikke snøføre den beste forutsetningen for å trene apportering med en unghund. Dessuten stilte vi jo klokka i helgen, så nå er dagslyset en mangelvare på ettermiddagen. Med solnedgang allerede 16.30 gjelder det å være effektiv.

For å slippe unna mørket utnytter jeg fleksitidsordningen, og starter tidlig/slutter tidlig på jobb. Så blir det hovedsakelig turgåing nå om dagen. Men, jeg legger gjerne inn noen pass med fot-trening av Clara, og jeg trener stopp med belønning med tennisball.

I tillegg til litt tilbakeslag når det gjelder apporteringen, har hun også vært litt «fjern» i det siste. Dårlig på å komme på innkalling, og fyker av gårde på egne prosjekter i terrenget. Jeg tror det er mye vilt i skogen for tiden, og i tillegg har jeg kommet over slakterester av rådyr.

Derfor følger jeg med som en smed og kaller henne inn ofte, før hun kommer for langt unna. Belønner med godbiter og legger inn en del stopp med tennisball, for å prøve å øke interessen hennes for å være nær meg.

Og fortsatt har hun ikke fått løpetid. Blir spennende om hun blir litt modnere etter en løpetid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar