fredag 24. november 2023

11.11 Utfordrende terreng

 



Etter en periode hvor det var veldig enkelt å trene med Clara gikk hun liksom litt i barndommen og begynte å bare tulle med apporteringen. «Håndveskegrep» i hempa på dummyen, kasta den rundt seg og tok store æresrunder.

Jeg følger et onlinekurs Grunnleggende for retrievere og for et par dager siden hadde vi webinar med mulighet for å ta opp forskjellige problemstillinger. Min problemstilling var at Clara har vært litt «apekatt» å trene med i det siste og at jeg lurte på om jeg måtte tilbake til «basic i hagen». Tvert imot å gjøre det enklere fikk jeg det rådet å gi Clara større utfordringer, ikke kjedelige øvelser i hagen.

Etter webinaret satte jeg straks i gang med å følge rådet vi fikk, og skulle du ha sett – det funker! Nå er jeg ustanselig på jakt etter utfordringer til henne i terrenget. Kvisthauger, mulighet for å kaste markeringer med skjult nedslag, linjer som krysser terrengskifter osv. Ganske riktig, så har hun da mer enn nok med å ta seg fram og ikke tid til å surre med grepet. Poenget er altså å unngå «lettløpt» terreng. Dermed må vi litt inn i skogen for å få til trening. Ikke så lett å rekke på hverdagene, men i helgen er det jo noen timer med dagslys å ta av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar