fredag 24. november 2023

14.11 Hundetrening i nærområdet

 



Clara og jeg fortsetter med treningsopplegget «vanskelige oppgaver». Med litt tålmodighet fra Joy kan vi få lagt inn noen oppgaver underveis i ettermiddagsturen. På denne tiden av året foregår alle hverdagsturene mine «inn i solnedgangen».

I dag begynte jeg med å lage et område på en holme på jordet. Deretter gikk vi opp i den bratte skråningen og jeg sendte derfra. Etterpå la jeg ut to apporter på den samme holmen før vi gikk turen vår. Etter turen sendte jeg først Joy og etterpå Clara gjennom det bratte terrenget med masse kvister og skråninger, en liten bit over jordet før øya.

Underveis på skogturen, bandt jeg Joy litt mens jeg trente Clara. Gikk fot ut i et ikke-rydda hogstfelt, over kvisthauger og la igjen en dummy. Så tilbake til stien og kasta markering med skjult nedslag i motsatt retning. Fortsatte med å lage en ny oppgave før hun fikk hente den forrige. Og fikk lagt inn bakutsending og høyre og venstre. Hele tiden i vanskelig terreng. Og hun tøysa ikke med grep en eneste gang.

På kvelden debuterte Clara på en lokal hundetrening med en fast treningsgjeng som trener rundt i Ås. Jeg var rett og slett veldig imponert over unghunden som tok treningen på strak pote. 15 for henne helt ukjente ekvipasjer, hunder av alle raser. Hun gikk pent i bånd, på rekke og på rad, gikk slalom, satt fint sitt og bli. Og var ganske kul med hunder som passerte både foran og også bak henne. Ikke antydning til at hun ville utagere på noen, virkelig noe jeg setter pris på, siden jeg vet hvordan det er å ha en hund som er utrygg/sint på andre hunder. Etter en times trening var hun i drømmeland resten av kvelden. Bilder tatt av treningsleder,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar