mandag 18. september 2023

13.09 Clara er 8 måneder

 




I dag er frøken hopp og sprett 8 måneder, og det er bare en måned igjen av valpetida, så blir hun altså unghund. Så, i dag har jeg reflektert litt over “hvor vi er”. Sånn sett passa det veldig bra med treningen vi var på i går, for det ga meg litt ettertanke på dette med fot-trening.

Nå er Clara gammel nok til at vi kan begynne med litt mer “seriøs” trening. Dette innebærer først og fremst at jeg kommer til å begynne med strukturert fot-trening hvor jeg legger inn en daglig tidsbruk på det å trene fot helt separat. Da skal jeg holde på med “traskefot”, hvor vi går i forskjellig terreng. Forhåpentligvis kan dette til en viss grad også bli en slags miljøtrening hvor hun skal gå pent ved siden av meg og forholde seg til meg uansett hva som dukker opp.

Jeg ser for meg at jeg deler tiden jeg har bestemt som “daglig dose” fot-trening i flere deler, for eksempel sånn at jeg kanskje går noen minutter med henne i en lunsjpause, går litt med henne rett etter at flokken har gått tur, har henne med på en egen treningsøkt osv.

Siden hun fortsatt ikke er helt 100% på avlevering, må vi fortsette med å trene dette separat. Og kan dessverre ikke komme helt i gang med apporteringstrening “i skogen”. Der blir det matskålene vi må basere oss på enn så lenge.

Så blir det interessant om jeg kan se noen sammenheng mellom fot-trening og avlevering. Jeg tror nemlig en lugn sinnsstemning og team-følelsen hunden kan få av å gå pent fot med eier kan “smitte over” på annet vi gjør sammen også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar