torsdag 22. juni 2023

16-18.06 Kenneltreff med Willowridge

 






















Spennende å være med på kenneltreff med Willlowridge. Litt annerledes enn jeg har vært vant med hos Thorsvi i alle år. Ikke fullt så organisert og med litt andre tradisjoner.

Vi bodde på Gylleby Vandrarhem i Sunne. Da jeg kom fram fredag ble jeg gledelig overasket over at jeg hadde fått et fint lite rom med egen inngang “bak” kjøkkenet”. Dette gjorde det jo veldig enkelt å komme og gå.

Første kursøkt var fredag ettermiddag – og min gruppe hadde dyktige instruktør Mirjam Axner fra Carmals.

Lørdag formiddag
Hun vil ha knall apport. For å kunne lære rolig grep, - tvangs apport. Hold. Godis etterpå. Hunden i kobbel. Korrigerer hvis slipper. Trener dette inne.

På forhånd valpe trening. Følge øvelse m godis. Begynner m dette v 7-9 måneder. Når apporterings lysten er kommet på 100. Korrigerer m kobbel, ikke hender. Hunden låner bare apportert, den henter den ikke selv.

Ny øverste. Sitt og bli. Holde fram apporten, innkalling, hunden fanger apportert og kommer.

Stopp signal. Inne, kobbel på. Stopp i front, fortsetter som kontakt øvelse. Godis. Lugn i stoppet. Godis betyr ikke at øvelsen er over. Trener stopp på vei til markering. Ikke på dirigering så tidlig.

Ofte trener vi stopp ordentlig på valpe positiv måte. Neste steg blir ofte negativt, når hunden gjør feil, som korrigering. Hundens følelse for stopp skal være forventning

Medhjelper kaster dummy og stiller seg så i veien hvis hunden ikke stopper. Fører går mot hunden og roser på veien. Fortsetter fram og tilbake på veien, samme øvelse.

Holde hånda oppe på vei til hunden. Stopp signal, så hånd. Godis kommer. Bli flinkere til å bryte opp øvelser. Kan ikke være lat. Alle tegn skal være framfor oss for å synes.


Lørdag ettermiddag WT
WTen gikk skikkelig dårlig for Joy.

Søndag formiddag
Problematikk med hund som ikke holder området - bør røstkorrigere at den forlater området, ikke styre den tilbake. Vi korrigerer jo feil ellers, enten det er knalling eller manglende stopp.

Vi fikk mange andre gode tips også. Men, notatene mine fra kurset har dessverre blitt liggende altfor lenge før jeg kom så langt som til å prøve å renskrive dem.

Ellers er det jo spennende å ha med seg en ekstra hund på kurs. Men, med en valp som er flink til å slappe av i bilen og med Silvershade, gikk det greit nok. Fikk tid til noen turer innimellom med Clara.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar