søndag 21. mai 2023

20.05 Svarte skauen

 








En super skogtur i dag i Gaupesteinsmarka. Enda jeg har bodd 20 minutter fra parkeringsplassen til dette stolpekartet i over 10 år OG går mye tur, har jeg aldri vært i dette skogsområdet tidligere. Får virkelig utvidet "tur-horisonten" med denne mosjonsaktiviteten.

Jeg visste på forhånd at det var dårlig mobildekning, og forberedte meg ved å laste ned kartet offline og skru mobilen over til flymodus. Greit at mobilen slipper å "desperat" prøve å finne nett og bare stå og surre:- ) Siden GPS virker med denne innstillingen, kunne jeg likevel se hvor jeg var til enhver tid (en fordel med den blå prikken på kartet når en ikke har stedsans.

Som vanlig ble det først en liten tur med Clara og så en lengre tur med Joy. Følte jeg hadde hele skogen for meg selv, møtte knapt et menneske. Fuglesang og skogens ro, og i en lang periode hørte vi gjøken. Joy (den firbente) og jeg brukte litt over 2,5 time, og da var det et par stolper i den sørvestre delen jeg bestemte meg for å vente med til en annen gang. På slutten av turen kjente jeg nemlig at solstolen på terrassen begynte å rope på meg.

På kvelden trente jeg med Clara i hagen. Vi holder på med rygging. Jeg har lagt ut en stenhelle for at det skal være lett for henne å kjenne at når hun rygger og tråkker opp et lite trinn, så har hun gjort det riktig. Det gikk utrolig fort å få henne til å forstå sammenhengen.

Dessuten begynte jeg på dirigeringstrening. Som vanlig med valper gikk det supertfort å få henne til å fokusere framover til matskåla. Og som vanlig kikka hun rett opp på utsendingssignalet når hun satt med front mot meg. Dette altså fordi jeg holder hånda rett i været.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar