fredag 22. april 2022

20.04 Peder politi

 


Peder flytta til Sverige i desember. I dag er jeg veldig stolt over ham. 🥰❤️❤️Peder har nemlig gått gjennom en L-test (Lämplighetstest) og er på vei ut i tre måneders prøvetid/trening i politiet i Sverige. Det er snakk om samtlige søksdisipliner innen spesialsøk - narkotika, våpen, sedler og bortkomne personer. 

Her er beskriverens sammenfatning:
”En mycket trevlig labradorhane som är väldigt samarbetsvillig och bedöms som fullt dresserbar. Hunden har en god arbetslust och arbetar självständigt i samtliga prövade miljöer. Här uppvisar hunden även fina egenskaper avseende nyfikenhet. Den undersöker samtidigt som den är målmedveten i sitt sökarbete. Hunden uppvisar under testen en måttlig skärpa och försvarslust där den står mot väl på både dumpe och släde. Avreagerar snabbt. Viss inskränkning finns i hundens relation till främmande människa men det bedöms inte vara ett problem. Hunden bedöms som lämplig att prövas mot samtliga sökdiscipliner inom specialsök”

Jeg synes det er så fantastisk at den flotte og arbeidsvillige hunden kan få holde på med det han elsker - søksoppgaver. Fineste Peder.

Peders nye flokk er en politidame med mann og to barn. Jeg ønsker Peder lykke til i prøveperioden. Og krysser fingrene for at han etter prøvetiden kan få jobb i politiet. 🙂😍❤️❤️


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar