tirsdag 12. april 2022

09.04 Mock Trial

 


Joy har vært på Mock Trial i dag (konkurranse etter prinsippet vinn eller forsvinn). Tusen takk til avdeling Østfold, grunneier Sigrid, dommere og medhjelpere for en veldig flott dag.
 
Joy har nok en gang imponert meg. Det er helt magisk! I januar flyttet hun inn hos meg ut fra mitt ønske om en hund som var snill og grei mot hunder og folk, og som det hadde vært gøy hvis det gikk an å trene med. Så, viser det seg at jeg har fått en dyktig og kul jakthund med på kjøpet.

Konkurransens første del var Walk Up med tre apporter til hver hund. Joy gikk fantastisk fot, var knepp tyst og helt kul. Oppmerksom, men tok det helt med ro når det ikke var hennes tur. Hun fikk poengene 18-20-17, altså 55 av 60 mulige poeng.
 
Den andre delen var en Drive, hvor alle hundene stod på linje uten kobbel, og skulle observere en «klappjakt» som foregikk på den andre siden av bekken. Et par av hundene røk ut pga. lyd. Joy var nok en gang helt tyst. Da det ble hennes tur til å apportere, var oppgaven å hente ved kanten av bekken og ikke løpe videre ut i terrenget. Dessverre virka ikke stoppsignalet mitt på så stor avstand, og hun henta feil dummy. Dermed var det takk for i dag for oss (delt 7. plass av 13 startende hunder).
 
Det var selvsagt moro å få bra poeng på Walk Up, men aller mest fornøyd er jeg over at hun var en drøm å gå med. En fantastisk kombinasjon av kul og lugn i passivitet og full fart og trøkk i aktivitet.
 
Jeg synes hun er helt perfekt, min Joy. Og er uendelig takknemlig for at jeg fikk den  tilliten å få overta henne. Bildet av Joy er tatt tidligere av Theresia.



Til slutt et bilde av dagens vinnere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar