tirsdag 12. april 2022

13.04 Carmen er 13 år

 

















Tenk at min kjære Carmen fyller 13 år i dag.
 
Hun som en gang hadde tilnavnet «Himmelsprettkråka», spretter ikke fullt så høyt lenger, meeeen hun spretter fortsatt. Hun er faktisk fysisk sett veldig sprek for alderen. Joda, hun ser og hører dårligere. Og muskulaturen i bakbena er ikke hva den en gang var. Men, hun holder seg i form med Rimadyl, Multiflex, et og annet besøk hos kiropraktor, og ikke minst, mange timer med tur i uka i ulendt terreng.
 
Selv om hun fysisk er veldig sprek, lurer jeg litt på om hun kanskje begynner å bli litt dement. Carmen er en hund som helt fra hun var liten valp har utmerka seg ved å følge meg veldig tett – aldri langt unna. Men etter nyttår begynte hun med å forsvinne på egne prosjekter. Og dette uten å virke særlig bekymra når jeg omsider, etter roping og leting, fant henne igjen, Akkurat som hun ikke lenger var så opptatt av meg og hvor jeg var. Det KAN selvsagt bare være et utslag av at hun verken ser eller hører meg særlig bra og dessuten er ulydig (når jeg er blitt SÅ gammel, så gjør jeg som jeg vil). Men, jeg har en følelse av at det ligger mer bak.
 
Hun virker ikke som hun er plaga med noe som helst. Elsker å være på tur, apportere, vasse i bekken, grave i jorda, rulle seg i snø og gress, spise rådyrbæsj. Matlysten på topp og hun sover fortsatt gjerne under dyna om natta.
 
Carmen gjorde seg bemerka på en fuglehund-arbeidstest da hun var ung med å vise en stor porsjon skarphet. Med årene har hun blitt mildere. Nå er hun ganske søt – siden hun hører dårlig, oppdager hun ofte ikke folk som går forbi hagen hos meg før de omtrent har passert. Og når hun da trår til med et «ordentlig bjeff» har hun sånn gammel dame stemme som ikke bærer særlig langt.
 
Med gamle hunder vet en jo aldri hvor lenge en får beholde dem. Jeg får bare håpe hun fortsetter å være frisk og glad. Hun har vært med meg helt fra start i mitt nye liv på Ås. Mentor, speil, selskapsdame, treningskompis, konkurransepartner, en skulder å gråte på, artige sprell å le av, pelsterapeut, muntrasjonsråd og kosejente.
 
Bildekavalkade av bursdagshunden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar