lørdag 13. februar 2021

12.02 Islykter del 2



 




Et alternativ til å bruke ballonger til å lage islykter er å bruke to bøtter/spann med forskjellig størrelse. En setter den minste bøtta oppi den største, lager et feste med tape og fyller vann i mellomrommet. Jeg prøvde meg dessuten fram med pynt laget med pepperkakeformer og bruk av konditorfarge.

Erfaringer? Å fryse vann i en bøtte høres jo enkelt ut, men det fryser ikke nødvendigvis jevnt. Jeg ville prøve å lage ringer i islyktene med lag med farge. Derfor frøs jeg lag på lag. Det viste seg at det første laget fikk en skikkelig “hump” og ikke ble helt plant. Det viste seg også at det ikke funka noe bra å helle vann på is frosset med konditorfarge. Fargen sev nemlig ut av den fargede isen, og det ble ikke så skarpe overganger som jeg hadde håpa på.

Å få islyktene ut av/løs fra bøttene var enkelt nok. Det som virkelig var vanskelig var å lage og pynte med isfigurer. Jeg bestilte noen artige pepperkakeformer med labrador-, ben- og hjerte-fasong. Så var det å fylle opp en form med litt vann, legge i pepperkakeformene og sette det ut til frysing. Det viste seg vanskelig å få figurene ut av formene uten at de gikk i stykker. Det ble mye søl av konditorfarge. Og det var ikke fullt så lett å “lime” figurene på islyktene (med vann) som jeg hadde satsa på.

Hvis noen har prøvd å lage ispynt til lykter og fått det til, tar jeg gjerne imot noen gode råd.

Nå er det meldt snø og varmegrader til uka. Så det blir ikke flere islykter på en stund. Forhåpentligvis ikke før neste vinter.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar