søndag 11. oktober 2020

07.10 Carmen og Peder på sykehus med muggsopp-toxin-forgiftning

 




Denne kvelden skulle bli så fin - jeg skulle ta meg en tur på miljøtrening med Peder på retrieverklubben i Østfold. Først skulle jeg bare gå tur i et kjent skogsområde med en venninne og hennes tre labradorer. Jeg har hatt labrador i snart 20 år, og de spiser jo ALT på tur, men det har alltid gått bra. I verste fall litt diaré som har gått over. I dag gikk det ikke bra.... På turen var det flere av hundene som var borte og spiste litt på noe “ekkelt” som lå i nærheten av en rasteplass uten at vi tenkte så mye på det der og da.

Carmen fikk bli igjen på Ås mens jeg dro til Sarpsborg på trening med Peder. Vel framme ringte venninna jeg hadde vært på tur med - den ene hunden hennes hadde kramper og var lagt inn på Anicura. Da jeg åpna bilburet møtte synet av en ristende Peder meg - åpenbart noe galt. Så, det var bare å snu og kjøre i full fart til Anicura Rygge og få lagt inn Peder. Veldig bekymra for Carmen som var igjen alene hjemme, så jeg kjørte i full fart til Ås. Skjønte umiddelbart at noe var galt da jeg åpna døra. Fant Carmen ristende og ustø på kjøkkenet. Bare å få henne i bilen og full fart tilbake til Rygge. Der var hund nummer to til venninna mi også lagt inn.

Fire av de fem vi hadde med på tur er altså lagt inn - det er visst mulig vi kan få grupperabatt.

Tilbake på Ås tok vi en tur i mørket i skogen for å finne det hundene hadde spist på - det ser ut som grøtrester el lign og er skikkelig grønt av mugg. Dette skal vi sende videre analyse på Veterinærinstituttet sammen med blodprøver og prøver av Carmens oppkast.

Jeg si at det har satt en skikkelig støkk i meg - bli SÅ dårlige av å få i seg litt mugg.

Veldig rart å dra hjem til tomt hus...

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar