søndag 11. oktober 2020

05.10 På jakt etter høstfargene

 















Peder synes ikke han har fått nok skryt i det siste. Han vil bare minne om at han har avvikla sin selvoppnevnte rolle som vekkerklokke. Så til de grader at i dag FORSOV den tobente seg med nesten to timer. Faktisk er det ganske mange uker siden han våkna før meg på hverdagen. Og nå i helgen slo han til med ny soverekord - kl 22-08! Dette er altså valpen som for tre måneder siden starta dagen i 05-tida.

Dessuten har han blitt flink til å gå fot-turer i turløypa i nærområdet, uten kobbel og også når vi møter folk (og hunder).

At han har litt forbedringspotensial når det gjelder å være for voldsom med Carmen på tur og og for høylydt når hun ikke slipper ham opp i biabedden sin, synes han jeg kan forbigå i stillhet. Han er jo tross alt bare en valp (i 4 uker til).

Det som gjorde susen for å få endra på vanen var å plassere Carmen i naborommet, sånn at han ikke følte seg så alene når han våkna tidlig om morgenen. Så har jeg kunnet “fase ut”


Og så - litt om den tobente...

På tross av 5,5 års indoktrinering (=veterinærstudiet) mot énartsmedisinere (= human-leger), tenker jeg at det er greit å gå til legen ved behov. Ja, hvis noen lurer så gikk altså indoktrineringen ut på at vi helst burde oppsøke en veterinærkollega hvis vi feilte noe, heller enn å gå til en lege.

Men, jeg må innrømme at i dag ble jeg litt skuffa over mangel på diagnostikk. Jeg motstod altså fristelsen til selvmedisinering etter helgens øyeskade (“vedrusk” inn på øyet på lørdag). Ville gjøre som jeg tidligere anbefalte dyreeiere - få sjekka om det var noe sår. Men, på legekontoret hadde de visst gått tom for Fluorescein (fargede øyedråper som viser om det er sår i hornhinna). Så, da ble konklusjonen at det “sikkert ikke” var noe sår - og antibiotika vil hjelpe.

Det hører med til historien at da jeg kom inn på apoteket og på ryggmargsrefleks sikta mot spritdispenseren, så var den dekka av en stor lapp med “tom”.

Vel, vel, i alle fall er pasienten ganske lett å ha med å gjøre og lar seg behandle uten protester. Eneste innvendingen jeg har er at oppbevaring av medisin i kjøleskap kombinert med drypping annenhver time ikke passer så bra inn med ettermiddag/kveldstimene med hundetrening.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar