fredag 2. oktober 2020

02.10 Peder er 8 måneder

 













Tiden flyr! Lille gutte-putt har nå blitt hele 8 måneder. Han er en håndfull, som finner på mye voldsomme “greier” når han er på tur. Mange av påfunnene hans har en tendens til å gå hardt utover vegetasjon og underlag. Det blir stadig en vurdering av hvor strengt han skal holdes i tømme, hvor mye frihet han skal få, hvor mye valp han skal få være.

Vel, det viktigste å være streng på tenker jeg er hans atferd ift andre vi møter - folk og hunder og ift Carmen. Altså at han ikke er til plage for andre på tur eller samboere. Så får det våge seg at det går med noen råtne stubber, at han lager noen hull i myr eller jorder. Ja, at han til og med rekker å grave i en maurtue han finner før jeg får grepet inn.

På den andre siden kan jeg jo glede meg over at han ikke på noen som helst måte er til plage i nabolaget - ingen bjeffing i hagen på naboene, aldri på vift løs i borettslaget og aldri noe markering (tissing) på vei til/fra bilen. Noe sånt ville jeg tatt tak i umiddelbart, siden jeg selv synes det er utrolig irriterende med hunder som får lov å stå ute i hagen og bjeffe. Eller som får lov å markere på hushjørner og hekker.

Han finner også mer og mer roen inne på kveldstid. Og han sover lenge og vel uten å mase nå som han er innestengt på hunderommet nesten en helt arbeidsdag - nå er det jo lite jeg avspaserer av en arbeidsdag. Og han blir bedre og bedre på å gå fot, også uten kobbel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar