lørdag 15. august 2020

14.08 En perfekt dag

 






Det er deilig med varme dager, 26 grader var det i dag. Riktignok er det litt vel varmt for hundene, men det går an kompensere med å oppsøke vann. Så idag ble det nok en gang tur til tjernet som ligger en halvtimes kjøring unna. Det er så fint å se hvordan Carmen storkoser seg med blåbær, bading og også at det går greit sammen med Peder.






De har begynt å treske her på Ås - LYKKE! Jeg tok med Peder, fire gjerdestolper og fire skåler. Så fikk han teste ut sin første “firkant”-trening. Brukte altså matskåler og godbiter og sendte tilbake til skåla vi hadde gått fra, først en runde den ene veien og så en runde den andre veien.

Så gikk jeg inn til midten, sitt og bli og han fikk se at jeg la ut i to av skålene, før jeg sendte ham til først den ene, innkalling og så sending til den andre.

Vi hadde en liten runde med “ut bak” til begge sider. Der hadde vi utfordring med at han lurte på om ut-bak-kommandoen mot stolpen bak ham egentlig var en sidedirigering. Han fikk nei, og da prøvde han å snu feil vei neste gang. Dermed endra jeg retning, sånn at jeg fikk trent både ut bak høyre og ut bak venstre med vending vekk fra firkanten.

Videre fikk han sitte i midten mens jeg la ut i to skåler. Innkalling til linja, jeg rygga litt og sendte først til venstre, og så til høyre. Dette, og det å snu bak mot noe som frister, og ikke blande det med sidedirigering, var det vanskeligste for ham. Så, det må vi fortsette å trene på.

 

Avslutta kvelden med jordbær og hvitvin på blomstrende terrasse.

 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar