torsdag 13. august 2020

12.08 Peder - valp og ungdom

 








En varm dag og tur med hundene til et tjern. Peder fikk gjøre noe han er veldig god på, - være valp i fri flyt. Rase rundt og grave etter røtter, slepe på store grener gjennom skogen. Plutselig kom han på at han jo er ungdom og balanserte imponerende bra på tre ben mens han skvetta noen dråper på en busk.

Nede ved vannet koste de seg begge to med mange svømmeturer rundt blant vannliljene. Peder gjorde noen iherdige forsøk på å få med seg store rotsystemer hjem. Ikke redd for litt “motstand” i apporten, nei.

På vei tilbake fikk han trene fot med Carmen som frittgående forstyrrelse. Carmen storkoste seg for øvrig - hun bruker mye av tiden på turene nå for tiden til å plukke og spise blåbær. Synes det er helt greit at Peder ikke har oppdaga at det går an. Han skjønner ingenting av hva Carmen driver med inni lyngen. De gangene han er løs til å finne ut hva hun holder på med, leter han iherdig uten å finne noe.

















På kvelden var Peder og jeg så heldige at vi hadde med oss medhjelper ut til et vann. Dermed fikk Peder litt påvirkning (ikke kast) på den andre siden av vannet. Og jeg kunne sende ham over vannet for å hente en and. Litt startvansker, men på tredje forsøket svømte han fint over, plukka anda og svømte tilbake. Etterpå fikk han teste slepespor av kanin i skogen. Lenge siden vi trente noe med vilt, og godt å se at det funka helt fint.

Så var det Peders tur til å sitte i bilens mens jeg var medhjelper - og fotograf.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar