mandag 8. januar 2018

05.01 Overveldende respons



Responsen på epileptiker-registeret har vært intet annet enn overveldende! Jeg har fått mange klapp på skuldra og mye positiv respons på «prosjektet» mitt. Jeg har fått tilbakemeldinger fra både Finland og Tyskland - om forskning som gjøres. I Finland tas det blodprøver av epileptikere og friske familiemedlemmer. Kanskje kan denne forskningen på sikt gi oss en gentest som forteller hva slags «epilepsi-status» et individ har.

Både valpekjøpere og oppdrettere gir tilbakemeldinger. Jeg føler at dette settes pris på. Og det gjør det verdt å bruke tid på. For det tar masse tid.

I tillegg til selve registeret fører jeg også et «skyggeregnskap» hvor jeg har en tabell med alle jeg vet om - som per idag er ca en tredjedel mer enn de som ligger i registeret. Det er nemlig ikke alle eiere jeg har klart å få kontakt med. Jeg vet f eks om enkelte kombinasjoner - altså at det finnes en epileptiker i et kull, uten at jeg vet hvilken hund eller hvilken eier.

Og ikke minst - jeg fører et stamtavle-register. For hver hund jeg får imformasjon om går jeg gjennom stamtavla og fører opp forfedrene i fem generasjoner. Det blir 62 individer per stamtavle. Excelark med alle forfedrene nedover, med linker til rasdata. Så har jeg epileptikerne i kolonner bortover. For hver epileptiker markerer jeg hvem som er på stamtavla. Merker av med symboler F= Forelder, BF=Besteforelder osv.

På den måten blir det oversiktlig om noen individer går igjen oftere enn andre.

For å si det sånn, - jeg er ikke arbeidsledig for tiden...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar