mandag 8. januar 2018

01.01 Nytt år - nye muligheter


Så er det blanke ark igjen!

Håper at 2018 blir et langt bedre år enn 2017. I år er det to store prosjekter som gjelder. Det som skal skje først er å få et epileptiker-register på lufta. Jeg ser for meg at det blir en del arbeid og mye kommunikasjon ifm dette.

Det som forhåpentligvis skal skje i løpet av våren er ny valp i hus. Jeg har vært i kontakt med noen oppdrettere. Har også vært på besøk og hilst på tispa som kanskje blir mor til valpen min. Men, som alle vet, som har vært på valpejakt - det er mange nåløyer som skal passeres.

Ikke overraskende er det ENDA vanskeligere enn sist å finne noe jeg synes virker bra nok. Jeg får flere krav som skal tilfredsstilles for hver gang. De åpenbare kravene er en god jakthund med bra helse. Når det gjelder helse er jeg spesielt opptatt av ledd, epilepsi og gemytt. Joda, gemytt regner jeg som en del av helse - psykisk helse :-)

Så er det jo biologi, dette, så ingen vet på forhånd om tispa tar seg eller hvor mange valper det blir. Dessuten er det oppdretternes suverene rett å velge valpekjøpere. Og helt fram til kullet er født kan det jo dukke opp intetressante valpekjøpere. Så akkurat hvor i «køen» en befinner seg som valpekjøper er ikke godt å vite.

Det blir en slags balansegang av å være kresen, men ikke for kresen. Når det gjelder ledd-resultater er det jo mye informasjon tilgjengelig på rasdata, særlig om foreldrene har kull fra før som er røntga. Når det gjelder epilepsi har jeg vel bedre oversikt enn de fleste. Gemytt synes jeg er vanskelig å vite noe om via internet. Og det er jo ikke mulig å dra på besøk til alle. Men, jeg prøver i hvert fall å formidle hva som er viktig for meg når jeg tar kontakt og forhører meg.


Nå i starten av året er jeg litt i ventefase - kommer ikke tispa i løpetid snart, da.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar