søndag 1. oktober 2017

30.09 Stjernetrening med egen trener


Idag gjorde vi en vri i Stjernegjengen. I stedet for å lage oppgaver selv, kjøpte vi tid hos en instruktør og kom til ferdig opplegg. Med skarpladd hagle. Dessuten hadde vi med gjester på trening.

Carmen oppførte seg greit. Godt å få trent litt heftig med mulighet for å korrigere posisjon ved fot.

Et par artige erfaringer ble det også. Det ene var en tilsynelatende enkel markering hvor vi stod på linje ved kanten av jordet. Kastet var synlig i lufta for hundene, men nedslaget ble skjult pga den høye vegetasjonen. Dummyen landa veldig greit - like ved veien. Men, alle hundene ville inn i enga på den andre siden av veien. Så, uansett hvor godt hundene fulgte med på kastet, - dette var i realiteten en dirigeringsoppgave.

I sånne tilfelle får jeg bekrefta at det er veldig greit med ett utsendingsritual, uansett markering eller dirigering.

Den andre erfaringen var hvor fort gjort det var å forvanske det for hundene med kruttlukt. Hundene fikk sitte og se på at det ble lagt ut noen dummyer ved et enkelt referansepunkt. Så måtte de flyttes unna og det ble skutt med hagle på tvers, på skrå over utsendingslinja. Og det vi kunne observere var at de tok ferten av kruttsporet og ville vike av fra linja vi sendte dem på. Særlig de med mye reell jakt (krutt) erfaring.

Ja, det er jo bare å tenke seg hvor vanskelig det blir på en A-prøve med massevis av kruttlukt.Petra var med som selskapsdame i bilen, og etter treningen ble det en liten økt med henne på jordet hjemme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar