onsdag 26. oktober 2016

25.10 Petra har blitt fotografert




Jeg har vært bekymra for Petras venstre forpote i det siste. Etter at hun skada seg i mars ble det sett forandringer på røntgenbilder. Først var det snakk om brist i en rørknokkel, senere avsprengningsbrudd nær et ledd. Beskjeden var at det kunne gro fint, men det kunne også komme til å plage henne, sånn at det måtte bli snakk om amputasjon av tåa.

I sommer trodde jeg det hadde grodd og at hun var restituert, men, de siste ukene har jeg lurt på om hun har fått problemer igjen.. Riktignok var hun «bare» sårbent etter en sykkeltur for noen uker siden, men det ble liksom ikke helt bra selv om sårene grodde, synes jeg.

Og med de beskjedene jeg hadde fått før sommeren i tankene, så jeg for meg at det var en løs bit, et brudd som fortsatt ikke var grodd. Og at jeg ville få beskjed om at tåa måtte amputeres. Vel, jeg bestemte meg for at jeg ville oppsøke en klinikk jeg har stor tiltro til hva gjelder billed-diagnostikk, så ferden gikk til Jeløya.

Stor var min lettelse da de kunne konstatere at det ikke var noe som helst å se på Petras tær. Ja, så lite at det faktisk spørs om det noen gang VAR et brudd der! Derimot hadde hun litt vondt i høyre skulder og der kunne det ses antydning til forkalkninger. Likevel neppe noen forklaring på at hun har skreket til i skogen et par ganger i det siste.

Hm. Friskmeldt hva gjelder knokler, altså! Og det er jo supert! Men, det kan vel hende vi må ta en tur til kiropraktor med hva det nå er som plager henne.

Uansett tidligere evt feildiagnoser, - jeg følte en enorm lettelse da jeg fikk se bildene og høre tolkningen av dem. Jeg hadde jo nærmest begynt å forberede meg på at jeg måtte avlive Petra, så det ble nesten som å få henne i gave på nytt. Pøbelhunden min, som jeg ikke kan forestille meg å leve uten!







Hjemme igjen ble det en kort økt på jordet med litt apportering over grøfta før kveldsmørket tok oss. I ettertid viste det seg at dette ble siste gangen på lenge på dette fine jordet. Dessverre, dessverre, DESSVERRE!!! - De begynte å pløye jordet dagen etter. Argh!! Sent i oktober! Hva er nå det for slags idé?!?!?!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar