mandag 7. desember 2015

06.12 Petras tur










I dag var det Carmens tur til å være hjemme, mens Petra fikk være med på trening. Tema var utsending, først med gjerdestolper på jordet. Petra var ganske elektrisk og litt ute av kontroll innimellom, så det ble for det meste å ha henne i bånd.

Vi fortsatte med innlagt terrengskifte hvor vi påvirka tre områder, - lenger og lenger ut fra startplassen. Alternativt nærmere og nærmere startplassen, slik at vi påvirka sist den de skulle hente først. Det første området var midt på jordet. Det andre ved steingjerdet mellom de to jordene. Og det siste på øya ute på det andre jordet.

Vi gjentok øvelsen med én og én hund, slik at de fikk hente alle tre i rask rekkefølge. Skjøt med startpistol på de to lengt fra hunden. Hver hund fikk to runder med øvelsen.

Som jeg tenkte med Petra var det vanskelig for henne å forlate område nummer to, som var ved steingjerdet. Jeg gikk litt nærmere og fikk sendt henne over.

I etterpåklokskapens navn hadde det nok vært bedre om vi først hadde introdusert områdene på vanlige fremmadsendinger. Det ble litt for vanskelig med direkte utsendinger, selv om de hadde vært med ut og sett at vi la igjen dummy.

Vi avslutta med et tennisballsøk kombinert med stoppsignal. For aller første gang belønna jeg Petra med tennisball på stoppen. Gjorde øvelsen to ganger, og hun stoppa merkbart bedre på andre forsøket enn første.


Hjemme igjen ble det en kort tur på jordet med Carmen, og trening på utsignal med forstyrrelser.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar