fredag 1. mars 2024

16.02 Obduksjonsrapport

 


Omsider, over fem uker etter at Clara døde og ble levert til obduksjon, har jeg fått obduksjonsrapporten. Konklusjonen er akutt sirkulasjonssvikt med akutt stuvning i lever og lunge og «det ble ikke påvist spesifikke funn som kunne forklare hundens plutselige dødsfall». For eksempel viste mikroskopisk undersøkelse av hjernen ingen spesifikke funn.
 
Det står ellers mye i rapporten om hva hun hadde spist, de fant, ikke overraskende, elgbæsj og gulerotbiter i magesekken.
 
Jeg var forberedt på å ikke få noe svar på hvorfor hun døde, selv om jeg måtte prøve å finne et svar. Det viktigste for meg den siste tiden har vært å kunne avslutte et kapittel, og det har vært helt umulig så lenge jeg ikke har fått obduksjonsrapporten. Jeg fikk ikke kommet videre med sorgprosessen fordi den manglende rapporten stod i veien. Jeg har ikke kunnet gå i gang med forsikringsoppgjøret uten denne attesten. Ikke minst betyr livsforsikringen mye når jeg nå nok en gang skal kjøpe meg en ny valp. Men, nå blir det litt lettere å begynne på nytt.

Synes det passer å ta med et valpebilde av Clara, siden jeg leter valp om dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar