mandag 8. januar 2024

07.01 Islykter

 











Jeg liker ikke kulda, men når den nå er her, har jeg utnytta den til å lage pynt i hagen. Sist jeg lagde islykter var i 2021, og da skrev jeg ned en del tips på bloggen.

Denne gangen brukte jeg bare ballonger. De burde ha vært litt større. Det ble et par-tre «vannlekkasjer» på kjøkkenet, ballonger som sprakk fordi de ble for fulle av vann/luft. Hvis du har et vaskerom eller bad med egnet blandebatteri, vil jeg anbefale å stå der. Men, hos meg er det bare kjøkkenet son passer til formålet.

Fremgangsmåten var å fylle ballongen med vann og så blåse inn litt luft til slutt. Dette for å få flat, og ikke buet bunn. I ca 15 kuldegrader lot jeg de stå ute i ca 7 timer. Det var nok litt i minste laget, for bunnen på én av dem gikk i stykker.

Da jeg lagde lykter sist, brukte jeg konditorfarge i ballongene, men ble litt skuffa over at fargeeffekten var så liten (det meste av fargen havna i vannet midt i lykta). Derfor droppa jeg farge denne gangen, men angrer egentlig litt på det. For selv et lite snev av farge er bedre enn at alle er like gjennomsiktige. Som en kompensasjon har jeg «limt» på litt blader og kronblader fra julestjerner med vann.

Ellers har jeg testa ut gravlys i tillegg til kubbelys. Sist gang måtte jeg «frisere» kubbelysene, siden kantene ikke fulgte med når de brant. Kanskje gravlys funker bedre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar