mandag 8. mars 2021

07.03 Nok en fellestrening

 


I dag fikk Peder være med to jevnaldrende hannhunder på trening. Vi har mye å jobbe med når det gjelder atferd i bil, på vei ut av bil, på vei ned på jordet. Men, så fort han ser den første dummyen går han over i et helt annet modus og blir tyst og konsentrert.

Ellers likte ikke Peder når en av de andre hundene kom bort til oss, heldigvis hadde jeg han å bånd så det fikk ikke utarta. Peder er selv helt uinteressert i å oppsøke makkerhundene når han er på trening, da er han bare opptatt av oppgavene.

Markeringer og fremmadsendinger på jordet. Og til slutt filma vi neste post til WTen til Huntingmate.

Dessverre fortsatte Peder i dag med fredagens nye uvane - kamikaze-avlevering. Jeg prøvde å snu meg bort når han kom hjem med dummyen - det hjalp litt.

Etter treningen fikk Peder bli med ut på jordet og etter en tur i bånd sammen, fikk han være løs med en 12 år gammel hannhund. Som da han fikk møte en annen voksen hannhund for noen uker siden gikk han også denne gangen høyt ut med hale og bust.

Jeg skulle jo ønske han kunne starte kontakten med en voksen hannhund med ydmykhet. Men, heldigvis var denne voksne trygg på seg selv, så det ble jo ikke noe bråk. Og forhåpentligvis kan Peder få nok en erfaring i minnebanken som kan fortelle ham at sånn brautende atferd ovenfor voksne ikke fører fram og at andre hunder ikke er farlige.

 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar