lørdag 30. januar 2021

26.01 Mange ønsker seg valp

 











Flere grupper på FB er preget av diverse mennesker som ønsker seg valp. Mange av innleggene bærer preg av en totalt naiv oppfatning om at oppdrettere vil ta kontakt med dem dersom de legger igjen sitt telefonnummer der. Og folk som ikke får svar fra oppdretter og derfor spør i denne gruppen.


Etter å ha lest et utall slike fant jeg ut at det var på tide å legge ut litt info:


Det er flere som legger ut forespørsler etter valper i denne og andre grupper for tiden. Jeg tror dessverre det blir litt som å henge opp en lapp på oppslagstavla på REMA når en søker jobb i stedet for å lete etter stillingsannonser og sende inn søknader - i et vanskelig arbeidsmarked. Nå er det selgers marked, og lite sannsynlig at oppdrettere er avhengige av å oppsøke kjøpere. Tvert imot har mange oppdrettere mer enn nok med den pågangen de allerede har av potensielle valpekjøpere.


Ta selv kontakt med oppdretter! Det er flere ganger lagt ut en oversikt over de som finnes i Norge på denne siden - skroll nedover og finn informasjonen. Det er også lagt ut informasjon om valper til salgs. Skrolll nedover og les det som er lagt ut! Så fort Sverige er tilgjengelig er det veldig mange flere oppdrettere av jaktlabber der. Sjekk ut http://www.rasdata.nu/jaktavlad_labrador/ - så finner du fort drøssevis av kennel-navn du kan google og finne hjemmesider for.


Så er det lurt å se om de kravene oppdretter beskriver (altså hva de selger valp til - f eks kun til retrieverjakt) passer til dine planer for hunden. Nok en gang apropos arbeidsmarkedet - hvis det kreves fagbrev eller doktorgrad for en jobb er det ingen vits i å søke om en ikke har det. Hvis du ikke har noen erfaring med eller planer om retrieverjakt-trening og prøver, så har det lite for seg å spørre hos oppdrettere som kun selger til dette.


Noen forklarer at de har prøvd å ta kontakt med oppdrettere, men ikke får svar. Det er jo selvsagt synd, men tror det er viktig å tenke på at noen oppdrettere får ekstremt mange forspørseler nå for tiden. Og de har kanskje verken systemer eller tid til å kunne gi svar til alle. Det er jo ikke som å henvende seg til et offentlig kontor som har plikt til å svare innen en bestemt tid. De færreste holder vel på med dette på full tid, og rekker kanskje kun å svare de interessentene som blir prioritert høyest.


Som jeg har sagt flere ganger tidligere - tenk på det som å søke jobb. Du trenger en god CV, gode referanser og en god søknad/intervju for å nå fram i konkurransen med andre. Så er det jo sånn at alle har vært nye og ferske en gang. Da har en ingen CV. MEN, det kan hjelpe med gode referanser.


Akkurat nå er det spesielt vanskelig siden alt er stengt og utsatt. Men, så fort det blir litt mer normale aktiviteter i retrieverklubbene rundt omkring, vil jeg anbefale å gjøre en innsats ved å møte opp på den lokale retrieverklubben, bli med og se på jakttrening, bli kjent med folk - og komme med i miljøet. Kanskje kan du skaffe deg noen referanser som kan gå god for deg i kontakt med oppdrettere.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar