mandag 7. januar 2019

06.01 Tidlig oppe







Det ble en tidlig start på dagen for å komme tidlig til barmarka. To damer og fire hunder klare for avmarsj kl 09, faktisk. Akkurat blitt lyst og ingen andre ute i skogen.

Etter en lang tur fikk de voksne firbente vente oppbundet, mens vi trente unghundene.

Det er helt klart vesentlig vanskeligere for Tora å gå fot når det er en annen ekvipasje i nærheten. Jeg har begynt å jobbe med utfordringen ved å la Carmen surre rundt og løpe løs og trene Tora på å gå fot, men det er langt igjen, særlig, som sagt, med andre ekvipasjer.

I begynnelsen av treningsøkta synes jeg Tora ble stressa av en annen hund til stede, men det forandra seg veldig i løpet av en tre kvarters tid, som om hun vente seg til det. Etterhvert kunne jeg trene kontakt og fot med henne mens den andre hunden var i arbeid.

Vi trente for øvrig på utsending til samme sted fra forskjellige steder og med varierende avstand. Litt variert suksess med dette med rette linjer.

Ellers var det interessant å se at Tora, som ellers har slitt litt med grep, så ut til å bli prega av konkurranse, så hun var superkjapp hjem med godt grep midt på dummyen. Kanskje nøkkelen rett og slett er motivasjon til å komme kjappere hjem....

Vel, alt i alt var jeg ute med hundene i over tre timer før turen gikk nordover og tilbake til isen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar