søndag 24. september 2017

23.09 EK Oslo - nok en null

Som oppvarming til dagens prøve gjorde jeg noe helt annet enn jeg har gjort tidligere. Det funker jo tydeligvis ikke med «dominans-fot». Dermed var jeg litt «apekatt» og kasta tennisballer til henne Om det funka.... Tja. Det er mulig hun var litt mindre interessert i å spise underlaget, MEN foten var katastrofal. Selv om hun løste de fleste oppgavene greit.

Vi gik fire og fire hunder og begynte med en drive. Så ble det kasta en markering som én av hundene skulle hente. Ny drive, ny apport. Typisk nok var Carmen sist og jeg markerte de tre tidligere apportene, men ikke Carmens. Heldigvis er Carmen en god markør og henta oppgaven sin lett som en plett.

I neste runde var det dobbeltmarkering mens vi gikk walk up, kombinert med tilbakesending til søket. To oppgaver per hund, altså. I walk upen ble Carmen så opptatt av underlaget at hun ikke fikk med seg første, men bare andre kast. Jeg klarte greit å hjelpe henne til nummer én også. Også gikk hun dårligere og dårligere fot, skrekk og gru...

Deretter stilte vi opp på nytt sted, og det ble gikk en drive i høy vegetasjon. Vi snudde oss rundt og det ble kasta en markering til én av hundene. Snudde oss tilbake og én av hundene ble sendt på søk. Sånn fortsatte vi til alle hundene hadde hatt begge oppgavene.

Så var det en transportetappe ned til et tjern/myrområdet. Hundene skulle gå søk på myra og ikke gå for langt til høyre. De skulle sendes på en blind dirigering over tjernet og ikke gå for langt til venstre.

Jeg valgte helt feil strategi når jeg skulle sende Carmen over vannet. Denne type oppgave pleier jo å gå supert med henne. Men, utsendingsstedet var litt kronglete og jeg trodde jeg skulle klare å sende henne på skrå og litt over land før hun skulle over vann. Sånn gikk det ikke, Carmen rota seg helt bort på land på høyre side og kom seg ikke over vann.

på søket fant hun først en dummy. I neste runde ville hun absolutt til høyre og jeg måtte overtale henne veldig for å få henne ut på myra i retning venstre.

Ja, det ble altså en ny null idag.

Veldig synd at Carmen som er så flink til så mye skal tulle det til med dårlig fot og uro rundt fot. Det kjentes tungt idag å mislykkes nok en gang.Først tenkte jeg at jeg skulle lete på Finn om det var noen kategori for " to jakthunder som ikke funker byttes mot én som funker". Men, så kom jeg på at jeg heldigvis har flere hobbyer enn hunderiet og at jeg dessuten var travelt opptatt med noe annet enn Finn om kvelden.


Jeg fikk nemlig besøk av niesa mi og vi dro til Oslo. Først middag på Egon. Så CATS i Oslo Spektrum. Fantastisk forestilling!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar