torsdag 3. august 2017

25.07 Tirsdag i Hemsedal


















Petra først i dag. Mye kaos ved oppstarten med jaktlydighet. Ble mye i bånd. Gikk likevel greit å sende henne til område. Bestikka med tennisball, så bra avlevering.

NB! «Følg med» bare verbalt, uten å peke.

Trening på bak ut - satte ut en rekke med hvite dummyer. Hunden fikk kun se den nærmeste. Petra bra på de to første, så fant hun bæsj. Men, forståelsen av ut var bra. Førerne skulle trene på bare gi én kommando, altså ikke «ut, ut, ut.....».

Brukte vannet. Skjøt ut med launcher på vann. Så ble det mange skudd for å vitre inn et område og la ut tennisballer i området foran vannet. Snu rundt og walk up. Launcher framover både på land og over elven. Etter hvert snudde oss rundt. Sende på alle ballene først, så ut på vannet.

Jeg synes faktisk Petra var flinkest av alle. Siden dette er veldig sjelden er jeg så frimodig at jeg skriver det! Hun hadde tydelig dragning mot vannet, men stoppa fint. Deretter supert ut i vannet.

Launcher over vann - 2 forsøk og klarte nesten på nummer 2.

Slutta med nærsøk i høyt gress langt unna. Petra stoppa fint og lette fint, men jeg fikk ikke med meg at hun hadde en ball i munn. Så hun søkte videre, - dårlig handling, altså.

Én av oppgavene i denne runden hadde en interessant teknisk innretning, - en balldropp. Altså et oppheng i treet med en tennisball i. Så kunne denne fjernstyres til å «slippe» ballen etter at hunden først hadde fått søke en stund i et tomt område. P på søksområde med balldropp - flink til å søke intenst.

Det var for øvrig litt artig å observere at de «dumme» labradorene ikke skjønte noe av at ballen hang oppe i treet og ble sluppet ned derfra, mens Flatten skjønte dette ganske så kjapt.




























Carmen etter lunsj. Jaktlydighet. Tennisballer i midten. Fot til hver vår. Innkalling og apportering.

Lang linje etter skudd til samme område som i går. C bra linje.

Samme øvelse som AK - med hvite dummyer på linje. C ikke like flink som Petra. Mindre motivasjon ut, mer erfaring på annet og sikkert feilere trent. Måtte gjøre både dummy 3, 4 og 5 to ganger.

Tips - så fort de klarer dette - legge inn forstyrrelser. Først til siden, så som tunnell hunden må gjennom.

Rullerte til slutt på fire oppgaver.
1) Launcher over elven - C fant overraskende en tennisball fra tidligere. Og ble sendt på nytt på dummy - ok
2) Sende opp til eng med tennisball - C litt handling
3) Dirigering til område og holde i søk - balldropp - C mindre søksintensiv enn Petra
4) Markering på enga
5) Passiv


Avslutning med oppgaver over/i elven. Skjøt launcher over. Når hunden på vei, stopp midtveis, kasta apport som belønning. Når den inne - helt over etter launcherdummy.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar