torsdag 3. august 2017

24.07 Mandag i Hemsedal













I år var jeg heldig med logistikken - både Carmen og Petra hos samme instruktør. Så slapp jeg transport-etappen fra det ene stedet til det andre, og kunne bare holde meg på samme treningsområde hele dagen.

Instruktør Åse begynte dagen med elitegruppa - vi var fem hunder, fire Labber og en Flat, med hundene Carmen, Mira, Honey, Hunter og Flicka.

Jeg gav beskjed til de andre ved oppstart - forstyrr gjerne Carmen, vi trenger det som trening til jaktprøve, altså at Carmen ikke skal være opptatt av det rundt, men fokusert på meg. Åse gjorde nettopp det, og jeg fikk korrigert Carmen helt i oppstarten av kurset. Etter dettevar Carmen veldig fin ved fot og annet. Virka som hun gikk inn i en fin sinnsstemning, hvor hun var på, men verken spiste gress, tok kontakt med andre eller tissa.

Vi begynte med jaktlydighet. Det ble lagt 5 tennisballer midt på. Fot fram til hver vår ball. Sitt og bli. Innkalling. Så sende på ball. Bra, men litt handling til ballen.

Blind dirigering - ok på andre forsøket. Kan kombinere lange til kjente områder med korte til blinde.

Øvelse:





                                          B



D                                          E                                          C


                                          A                                          F


Fot A-F-C og la ut ved C, så dette ble kjent område. Fot i samme vinkel tilbake. Så fot A-B og la ut.

Sendte skrått A-C. Deretter A mot B og stopp ved E. Høyrevinkel til C. Så A mot B, stopp ved E og venstrevinkel til ukjent D. Til slutt reparere linja A-B.

Øvelse:

Lagt ut dummyer. På vei dit ble det laget et «lureområde» med tennisballer som var fjerna. Sende skrått mot dummyer, over området som var tomt for baller. Carmen var flink.


























Etter lunsj var det Petras tur. Fire stk, to labber og en Golden og en Flat, Petra, Tod, Easy og Mikken.

Jeg var selvsagt spent på hvordan Petra skulle oppføre seg. Vi starta med jaktlydighet på samme måte som med EK-gruppa. Sitt og bli med fristende ball bak. P tok ballen et par ganger ulovlig. Dermed kapitulerte jeg og det ble mye i kobbel på Petra.


Ok markering, men en del surr med avlevering. Samme øvelse som EK med alle områdene. P flere bra linjer. Fanga henne etter avlevering for sikker hets skyld. La ut område, gikk en runde tilbake. Utsending. Så tennisball på midten. P stoppa faktisk på «nei» da hun vek til venstre for linja. Gikk nærmere for å lykkes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar