søndag 19. juni 2016

11.06 På tur med dresin på Numedalsbanen





















Jeg er så heldig at jeg får låne med meg tantebarna mine fra Sarpsborg på mange opplevelser i løpet av året. Denne gangen var det nevøen min og meg som skulle få oppleve bursdagsgaven hans - en tur med dresin på den nedlagte Numedalsbanen.

Dette er en tur på 3,2 mil oppover fra Veggeli vertshus til Rødberg. Og det er stigning, særlig den siste biten er bratt. Vi nøyde oss heldigvis med å leie kun én dresin, sånn at vi kunne bytte på å være passasjer og sykle dresinen. Godt med en pause fra syklingen, men jammen var det også godt med en pause fra den fryktelig harde trebrisken passasjeren måtte sitte på.

Vi fikk med oss vår bestilte nistepakke og la i vei. Instruksen lød på en fartsgrense på 10 km/timen og at det “følget” med færrest dresiner måtte vike hvis vi møtte noen. Det var altså bare ett spor, men vi møtte ingen, så vi slapp den øvelsen.

På veien passerte vi fossefall, hus og kryssa også noen småveier. Vi passerte flere tunneler, blant annet en på 600 meter. Der var det ikke noe lys, så våre medbragte sykkellykter kom til nytte.














Vi gjorde et stopp på turen oppover, ved en stavkirke. Her løfta vi dressinen av sporet og parkerte den ved siden av sporene. Så tok vi nista vår ved stavkirken før vi sykla videre oppover.









De siste 5 km var det skikkelig stigning. Det var såpass tungt at vi tidvis gikk av og dytta dresinen foran oss.

Nedover gikk det kjappere. Ja, vi brøt nok den fartsgrensen ganske ettertrykkelig. Tante syntes nok det var litt skummelt, men nevøen storkoste seg.

Tilbake på Veggeli var det bare å gi seg i kast med den lange bilturen tilbake til Ås, en helt ny opplevelse rikere.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar