søndag 19. juni 2016

03.06 Petras debut i AK i Agder - null med stil





Etter en rolig frokost pakka jeg ut av hytta og dro først en tur til Hamresanden camping hvor vi skulle bo resten av helgen. Fikk satt maten i kjøleskapet og kjørte til dagens prøveområde på Grostøl.

























Spennende å debutere med en hund i ny klasse, og i dag var det altså Petra som skulle stille i AK.

Vi gikk i par, fot nedover en sti mot vannet. Så fikk makkerhunden en dobbeltmarkering mens Petra venta. Deretter var det Petras tur . én på vann og én på land. Petra klarte dobbeltmarkeringen bra, men la ned anda og rista seg - plukka opp og leverte i hånd.

Så stod vi på siden og venta i skogen mens makkerhunden fikk en dirigering over vann (det hadde gått et skudd der mens vi holdt på med markeringene). Da det ble Petras tur fikk hun et retningsanvist søk mot noen graner. Hun stoppa fint og søkte og kom med en fasan.

Petra hadde en fin utsending over vann. Kom opp på land litt for langt til venstre, men stoppa fint og lot seg sende til høyre. Svømte over vann tilbake og leverte and.

Så var det dirigering på land på kanin. Det var lagt ut to kaniner og det var om å gjøre å sende til riktig. Petra kom litt for skjevt ut, men stoppa flott på signal. Da jeg ba henne gå ut, kom hun fykende i full fart hjem. Rare, lille hunden - noen ganger kan hun blande sammen “ut” og “hjem”. Ny stopp og ut. Så var den tobente for treg med å stoppe henne, så hun føk videre ut og i retning feltet. Og var ute av hånd, strevde med å kalle henne hjem. Hun fikk altså ikke med seg noen kanin.

Neste oppgave var en enkeltmarkering på blankt vann. Vi så ikke nedslaget fra der vi stod, og dessuten bestod vanskeligheten i at de på forhånd hadde vært både på høyresiden og venstresiden av nedslaget. Petra svømte litt der ute og ville i retning av dirigeringen over vann. Fikk snudd, men fant ikke noe på vann. Kreative Petra fant dermed ut at hun kunne hente en fasan fra vilthaugen i stedet, så den kom hun hjem med.

Til slutt var det et vanskelig feltsøk, hvor de virkelig måtte jobbe. Petra fant en fasan oppå en haug, hang litt over den før hun plukka. Så fant hun en and i det tunge terrenget med siv, kvist og kvast.

Flere feil, altså. Men knepp tyst, kjempeflink til å være med på "utsendingsritualet", mye roligere ved fot enn det Carmen er, og Petra mista heller ikke konsentrasjonen. Faktisk veldig fornøyd med vårt første forsøk i AK. 0 med stil på debuten i AK i dag.

Dommerkritikken:
Søk:                                                                      Gjennomfører et fint feltsøk
Fart og utholdenhet:                                          God
Nese:                                                                      God
Dirigerbarhet:                                                        Ikke tilstrekkelig for klassen på land, ok på vann
Markeringsevne:                                          Fin dobbeltmarkering, Mislykkes på enlkeltmarkering på vann.
Skuddreaksjon:                                          Fin
Almen oppførsel:                                          Må jobbe i tettere kontakt med fører
Apporterinslydt:                                           Stort sett ok, men noe nølende på fasan
Aportgrep:                                                        OK
Svømmesett og arbeidsvilje i vann:              OK
Samarbeidsvilje:                                          Må bedres
Hundetoleranse:                                          God
Sammenfattende kritikk:                            En jakthund som tidvis viser fint retrieverarbeid. Vegring av fasan                                                                       og tidvis ute av hånd gjør idag at hunden ikke kan premieres.

















Klokka ble vel 21 før vi var på campingen og enda litt senere før helgens samboer med hunder dukka opp. Fin hytte med to soverom og et koselig stue-kjøkken-rom. Dessuten plass til hunder på terrassen før vi tok kvelden.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar