søndag 19. juni 2016

04.06 Carmen null i EK i Agder























I dag hadde Petra fri, og det var Carmens tur til å gå prøve.

Dagens prøve gikk ved klubbhytta og det lille vannet, hvor Carmen fikk 2EK i fjor. Så bra gikk det ikke i år.

Vi var fire ekvipasjer på linje, men stod på samme stedet hele prøven. Ikke noe fot-arbeid, altså, men mye passivitet, og Carmen vanlige utfordring med å holde seg rolig ved fot. Før vi gikk inn testa jeg ut en ny måte å varme opp på. Siden hun har hatt diverse prøvestarter hvor netopp uro ved fot har ødelagt for oss, tenkte jeg at jeg før jeg gikk inn skulle prøve å stå helt stille i skogen og bare vente (håpe?) på at hun skulle begynne å spise gress el lign. Men, da oppførte hun seg kjempefint, dvs inntil en av de andre deltagerne kom bort til oss i skogen. Da tok hun (heldigvis?) et jafs av noe gress, og jeg fikk korrigert henne.

På prøva var hun faktisk mye roligere ved fot, MEN hun var litt interessert i folk rundt, blant annet når en av tilskuerne kom bort til en av dommernes ryggsekk og tok ut en knitrende pakke med sjokolade....

Carmen klarte seg greit på kort markering og dirigering over vann, men på den lange markeringe (som nesten alle måtte dirigere på) var hun ikke lydhør nok for mine signaler. Hun strevde også, som de fleste andre, med det lille søket - sprang for fort ut og dermed over de godt gjemte dummyene.

Dommerkritikken (Trond Gjøtterud):
Starter prøven bra med to fine markeringer. Viser etter vert mye uro etter avlevering. Ve den ene vanndirigeringen går hunden ut av ånt og kan derfor ikke premieres.







Tilbake på hytta inviterte vi et par andre prøvedeltagere (som bodde i småhytter) til grilling hos oss, og hadde en fin sommerkveld på terrassen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar