torsdag 22. august 2024

04.08 Slutten på årets stolpejakt

 









AKERSHUS- Nittedal-Hyttetjern
Den delen av kartet som går på skogsveier og i ski-løypetraseer hadde veldig fine og lettfremkommelige veier. De svarte stolpene var blant annet i myrlendt terreng med en del gjørmete partier. Jeg hadde god nytte av å gå i gummistøvler i dag.

De firbente storkoste seg på tur med blant annet å spise store mengder blåbær.

Når en er over middels nerd med tall og excelark, er det gøy å planlegge avslutningen av årets stolpejakt (høstens prioritet blir en annen form for jakt, nemlig jakttrening med hundene) slik at flere nivåbonuser kommer på samme dag. Kommune nummer 50 og fylke nummer 8 ble registrert forrige uke. I dag tok jeg svart stolpe nummer 300, fullførte kart nummer 75 og besøkte kart nummer 150. Dagens nivåbonuser: 175.000. Dessuten nådde jeg mitt egendefinerte nivå, stolpe nummer 2500 i dag, fordelt på 300 svarte, nesten 600 røde, litt over 600 blå og nesten 1000 grønne). Akkurat nå kan jeg skryte av å være blant 25 på topp på poengtavla.

Andre bonuser er at de over 70 milene jeg har gått stolpejakt siden slutten av mars, har gitt bedre kondisjon, bedre styrke i bena og bedre balanse. I tillegg fungerer de snart 60 år gamle knærne og ryggen veldig mye bedre enn på flere år. Dessuten har jeg fått økt selvtillit på å finne fram i terrenget, tørre å begi meg på tur i ukjente områder og finne fram på kart. Alt i alt veldig fornøyd med årets jakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar