torsdag 28. juli 2022

21.07 Peder politi













 

For et par dager siden fikk jeg gode nyheter. Fantastiske Peder! Etter å ha vært prøveansatt i tre måneder, har han nå kvalifisert seg til utdanning som spesialsøkshund hos det svenske politiet. Det er snakk om samtlige søksdisipliner innen spesialsøk - narkotika, våpen, sedler og bortkomne personer.
 
De er veldig fornøyde med ham og var imponert allerede da han gjennomførte L-testen (lämpelighetstest). Han får bo hjemme hos politikvinnen med hennes familie og ser ut til å stortrives med barna. Én av mange kommentarer hun har fått er «det er bare én ting som er feil med denne hunden, og det er han ikke er min».
 
Det er helt fantastisk at den kjærlige, inderlige, sjarmerende og begavede «gutteputten» skal bli politihund. Han har selvsagt en helt spesiell plass i hjertet mitt etter å ha bodd hos meg og trent med meg i nesten to år. Jeg er så glad for at han skal få bruke de mange talentene han har. Han er uten tvil den mest lettlærte hunden jeg har hatt, og viste fra han var liten valp en helt spesiell konsentrasjonsevne og nysgjerrighet på ting han aldri hadde prøvd før. En holdning a la Pippi – «dette har jeg aldri gjort, så det får jeg sikkert til».
 
Det blir veldig spennende å følge ekvipasjen framover. (Et lite utvalg av bilder fra oppveksten hans følger med.)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar