torsdag 15. august 2019

07.08 Rekruttlag kveld 5











Tora og jeg begynte denne kvelden på rekruttlaget med et forsøk på å ta kvalifiseringsprøven. Det gikk dessverre ikke bra. Vi får altså ikke til fotgående. Min opplevelse er at hunden er «for mye» til at jeg klarer å håndtere henne, selv om hun er en utrolig dyktig og fantastisk hund når det gjelder det meste.

Tema for kveldens trening var markeringsarbeid. Vi begynte i høyt gress, - kastet på samme sted, mens ekvipasjen forflytta seg lenge ro g lenger unna. Tora var superflink til å markere og hente fert. Rask, men nesa var på, og hun bråstoppa når hun fikk fert. Deretter fikk hunden sitte i det høye gresset og kastet gikk ute på jordet. Neste kast gikk enda lenger ut på jordet. Nok en gang var Tora flink, også med avleveringene.

Alternativet til å kaste samme sted er stadig nye steder. Enten øke vanskeligheten med større avstander eller ha korte avstander og små dummyer.

Videre begynte vi med å legge ut en linje i den ene retningen, så snudde vi oss og så på en markering. Snudde oss igjen og sendte på linja, så snudde og sendte på markeringen. Utvikla dette med p legge ut to linjer. Sendte da på begge linjene før makeringen. Det går an å lage lignende øvelse på vann, med en kort på land, som de altså skal hente først.

Vi trente to på linje med at hunden først fikk hente en i det tette terrenget 8den vanskeligste apporten). Så ble det kasta en ny på samme sted, før en nærmere hunden på den åpne enga. Hunden skulle først hente den nærmeste, så den i det tette. Den i det tette var vanskelig for både Tora og de andre. Jeg synes det så ut som Tora ikke lette så nøye som hun hadde gjort første gangen på samme sted.

Når det gjelder to apporter på linje, er det viktig å tenke på at dette blir en vanskeligere øvelse når terrenget er likt hele veien enn om det er et terrengskifte. Det kan virke som hunden lettere gjør en «tellefeil» ved samme terreng, - altså den tror den allerede har vært der når den blir sendt ut for andre gang. Åpenbart var det jo også en tendens til dette ved et terrengskifte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar